Hoe kom jij sterker uit deze crisis?

Jij kunt ervoor kiezen om in deze tijd afleidingen en Netflix op te zoeken. Of je gebruikt jouw tijd om vaardiger en gezonder te worden, te leren, jouw relaties te verbeteren en progressie te maken in jouw dromen.

Je hebt nog steeds doelen en dromen. Deze gaan niet zomaar weg.

Maak alsjeblieft niet de keuze om de hele dag in bed of op de bank te hangen. Dit is een tijd waar jij kunt kiezen om te “leven” in plaats van te overleven.

Kies om progressie te maken in plaats van te pauzeren.

In deze blog wil ik jou 3 ideeën geven hoe jij dit kunt doen. Hoe kun jij dus progressie blijven maken ondanks deze crisis?

Inhoudsopgave

1. Zorg voor jezelf

In een periode van onzekerheid is het des te belangrijker om je goed te voelen. En daarmee goed voor jezelf te zorgen. De negativiteit kan je namelijk vrij makkelijk omlaag brengen.

Deze periode brengt angst en onzekerheid met zich mee. Maar hoe ga jij de uitdagingen van het leven tegemoet?

Sommigen gaan alleen maar op de bank zitten, een beetje spelletjes spelen, Netflixen of op social media kijken. Wachtende totdat zij weer mogen gaan werken en weer in dezelfde sleur terecht komt.

Dit lijkt me niet de manier om een uitdagende situatie tegemoet te gaan. Ik snap wel dat het even zoeken is hoe je nu het beste om kunt gaan met de tijd die je hebt gekregen.

Hoe goed jij in ieder geval met uitdagingen om kunt gaan wordt bepaald door hoe goed jij voor jezelf zorgt. En dit is dus ook een mooie focus om te hebben in deze periode.

Goed voor jezelf zorgen betekent niet alleen maar gezond eten, sporten en slapen. Dit komt in allerlei vorm naar voren:

 • Welke gewoonten laat jij dagelijks zien?
 • Houd jij jouw energie hoog?
 • Laat jij dagelijks dankbaarheid zien?
 • Maak jij progressie in een droom?
 • Ben jij met aandacht bij dierbaren?
 • Je zit opeens thuis en dan? Kies jij ervoor om jouw waardevolle tijd te verdoen? Of besteedt jij jouw tijd betekenisvol?

Je wilt sterker uit deze periode komen. Het maakt niet uit hoe groot de uitdaging is, jij kunt groeien. Als jij deze periode gebruikt om voor jezelf te zorgen dan zal jij nog sterker uit deze chaos komen.

Dit is een mooi moment om even te reflecteren. Goed voor jezelf zorgen betekent dat jij werkt aan dingen die jou energie geven. Aan doelen die echt bijdragen aan jouw leven en de levens van anderen.

Kijk dus naar de doelen die jij voor ogen hebt. Maar ook tot wie jij jezelf wilt ontwikkelen.

 • Welke richting wil jij dat jouw leven opgaat?
 • Hoe wil jij zijn richting dierbaren?
 • Hoe kun jij iedere dag je beste zelf laten zien?

Reflecteer op deze vragen en ga hiernaar leven. Zo kom jij in jouw kracht te staan in deze onzekere situatie. Jij wilt niet stilstaan, jij wilt leven. Des te belangrijker is het dat jij goed voor jezelf zorgt. Dat jij de dagen sterk en krachtig tegemoet gaat.

Blijf toegewijd om iedere dag als jou beste zelf tegemoet te gaan

2. Creëer momentum

Dit is DE periode om bepaalde processen op gang te brengen. Dingen die jij altijd al had willen doen. De vaardigheden die je wilde leren. Die optimale gezondheid die jij wilt realiseren.

Omdat het lijkt alsof de wereld stilstaat betekent niet dat jij stil moet staan.

Dit is het moment waarop jij progressie kunt maken. Er wordt zoveel geroepen als:

 • “Had ik maar meer tijd”
 • “Als ik meer tijd had dan…”

Nu heb jij de tijd en kun jij deze tijd waardevol besteden!

Zoals ik in de introductie schreef, je hebt nog steeds dromen en ambities. Omdat de wereld in chaos verkeerd betekent niet dat jij hierin mee moet gaan. Ik zeg daarmee niet dat je niet meer na moet denken. Maar jij hebt een keuze!

Ga bewust met het probleem om en kies bewust voor progressie.

Momentum wordt ook wel “the snowball effect” genoemd. Als jij een hele kleine sneeuwbal van de berg afduwt dan zit er waarschijnlijk weinig tot geen beweging in. Naarmate je meer gaat rollen wordt de sneeuwbal groter en begint hij meer vaart te krijgen. Op een gegeven heeft de sneeuwbal zoveel vaart dat hij alleen maar groter en sneller wordt. Dit proces noemen we momentum.

Momentum betekent dus dat jij door de opstapeling van iedere keuze en actie sterker wordt. Iedere actie richting jouw doel zorgt ervoor dat jouw sneeuwbal gaat rollen. Hoe consequenter jij actie neemt, hoe sneller en meer automatisch deze bal gaat rollen.

Als jij deze tijd zo waardevol mogelijk zou besteden, waar besteed jij dan jouw tijd aan?

Denk hierbij ook weer aan die sneeuwbal. Welke acties en keuzes zou jij iedere dag maken? Het hoeven er niet tientallen te zijn. Als die sneeuwbal maar gaat rollen. Als jij iedere dag maar een ding doet dat jou dichter bij datgene brengt dat jij wilt.

 • Is het diepgang in jouw relaties?
 • Is het jouw gezondheid verbeteren?
 • Is het een nieuwe vaardigheid leren?

Als jij NU de keuze maakt om iedere dag maar een ding te doen om dichter bij dit doel te komen. Dan ben jij momentum aan het creëren.

En tegen de tijd dat het virus weg is, is jouw sneeuwbal als een gek van de berg aan het afrollen.

Dit is de manier om je te onderscheiden van anderen. Dit is de manier om te laten zien dat jij een leider bent van jouw leven en dat jij een rolmodel bent voor anderen.

3. Ben er voor anderen

Sterker uit deze crisis komen en progressie maken, is niet alleen van invloed op jouw eigen leven. Het creëren van diepere, betere relaties is een krachtige manier om sterker uit deze crisis te komen.

Dit is een moment waar jij een leider kan zijn voor jezelf en voor anderen. Een periode waar jij een rolmodel kunt zijn. Want nu hebben anderen jou nodig.

Wat laat jij zien aan anderen?

Ben je constant over onzekerheden, frustraties en angsten aan het praten? Of inspireer jij de omgeving om deze situatie tegemoet te komen als hun beste zelf?

Dit is HET moment om te verbinden met dierbaren. Met de mensen die het meest belangrijk zijn in jouw omgeving. Je hebt vast wel ouderen vrienden of familieleden die met heel veel angst zitten. Misschien is er zelfs iemand ziek.

 • Hoe kun jij deze mensen het beste ondersteunen?
 • Hoe wil jij er voor deze mensen zijn?
 • Hoe zou jou beste zelf deze dierbaren omgaan?

Ben positief, medelevend en rustig binnen jouw interactie met de wereld om je heen.

Er wordt een heleboel negativiteit op jouw afgegooid maar dit is ook een tijd die kansen met zich meebrengt. Kansen om er te zijn voor dierbaren. Om bepaalde relaties te verdiepen.

Zorg goed voor jezelf en ben er ook voor anderen.

Spread the word
>