Joy Houkes

Certified High Performance Coaching

Certified High Performance Coaching is een methode die mensen naar High Performance brengt. Alleen wat is High Performance? En hoe bereik jij High Performance?

Inhoudsopgave

Wat is High Performance?

“Don’t lower your expectations to meet your performance. Raise your level of performance to meet your expectations.” – Ralph Marston

Je kent vast wel de momenten waarop jij aan het High Performen was. Zo’n moment waar jij ultiem geluk ervaarde. Of zo’n moment waar niemand jou kon stoppen. Jij wist wat jij wilde en ging gefocust en efficiënt op jouw doel af. Dat zijn momenten waarop leefde naar jouw hoogst potentieel.  

Deze momenten zijn fantastisch toch!?

Wij willen allemaal leven naar ons hoogste potentieel. Alleen wil je niet maar één keer een topprestatie neerzetten, voor een korte periode barsten van de energie of je voor een korte periode verbonden voelen met jouw partner. Dit wil je structureel.

Je wilt structureel het gevoel hebben dat je naar jouw hoogst potentieel streeft en leeft. Dat is precies wat High Performance is.

High Performance

Het structureel presteren boven jouw standaard norm en daarbij positieve gezondheid en relaties behouden/creëren op lange termijn.

Hiermee creëer jij het gevoel van geluk, enthousiasme, verbondenheid en zelfvertrouwen in jouw leven.

Maar hoe kom je bij die High Performance?

Uit onderzoek is gebleken dat er 5 gewoonten zijn die de grootste impact hebben op jouw High Performance. Beheers jij deze 5 gewoonten dan ben jij hoe dan ook een High Performer in wat jij doet.

De 5 gewoonten van High Performance Coaching

Uit het onderzoek van Burchard, Mrazek, Mrazek & Soutchwick (2019) is gebleken dat een hoge aanwezigheid van de High Performance Habits voorspellend is voor:

Jouw geluk, zelfvertrouwen, voldoening in het leven, kwaliteit van relaties, inkomen en impact die je hebt met jouw carrière.

Clarity

High performers weten deze drie dingen: wie ze zijn, wat ze uit het leven willen halen en hoe ze met andere mensen om willen gaan. High Performers weten hun doel en wat er voor nodig is om dit te realiseren. Leef dagelijks met intentie naar deze drie dingen en je zult een enorme verandering ervaren in jouw leven.

Energy

Hoeveel energie heb jij door de dag heen? En een nog betere vraag is: Hoeveel energie genereer jij door de dag heen? High Performers zijn zich bewust van hun energieniveau en weten ook hoe zij meer energie kunnen generen. Energie is een van de meest belangrijke principes. Uit onderzoek is gebleken dat het verhogen van jouw energie alle andere High Performance kwaliteiten automatisch verhoogd.

Courage

High Performers durven te gaan staan waarvoor zij willen staan, ze nemen meer risico's en maken gedurfde beslissingen. High Performers durven actie te nemen ondanks de onzekerheden. Daarom maken ze ook ontzettend veel progressie. De meeste mensen raken namelijk verlamd, vaak door het over analyseren van een situatie of actie.  

Productivity

High Performers gaan veel effectiever en efficiënter om met hun tijd. Ze hebben evenveel uren als ieder ander. Maar ze krijgen in dezelfde tijd meer gedaan. Als je heel eerlijk bent naar jezelf, hoe productief ben jij geweest de laatste weken met het werken richting jouw doelen? Niet alleen jou doelen omtrent jouw carrière, maar ook doelen met betrekking tot jouw energie en relaties.

Gratis video training productiviteit!

Ontvang hier gratis 4 fundamentele video's om jouw productiviteit te verbeteren!

Influence

High Performers hebben goede communicatieve vaardigheden. Ze geven andere mensen de tijd en aandacht. Doordat ze met respect omgaan met hun medemens krijgen ze ook hulp die zijn nodig hebben van anderen. High Performers zijn in staat om andere mensen te leiden en ze zijn ook een rolmodel voor anderen.

"High Performers are not born, they are conditioned by habit and practice" - Brendon Burchard

Wat is High Performance Coaching?

Bij High Performance Coaching wordt er gewerkt aan jouw algehele High Performance in jouw leven. Er wordt dus niet de focus gelegd op een specifiek probleem of doel (al komen deze wel voor in het hele programma).

De coaching sessies zien er als volgt uit:  

Sessie 1: Focal Points

Sessie 7: Psychology Mastery

Sessie 2: Clarity

Sessie 8: Physiology Mastery

Sessie 3: Energy

Sessie 9: Productivity Mastery

Sessie 4: Courage

Sessie 10: Persuasion Mastery

Sessie 5: Productivity

Sessie 11: Purpose Mastery

Sessie 6: Influence

Sessie 12: Commitment to High Performance

Wat maakt High Performance Coaching anders?

High Performance Coaching onderscheidt zich met het volgende:

  • Wetenschappelijk onderbouwd programma. De thema’s van de sessies zijn ingericht met de variabelen die de grootste impact hebben op jouw High Performance. Ook al heb je vooraf het gevoel dat je niks kunt inbrengen in een sessie, High Performance is altijd mogelijk door de thema’s. En dat is het unieke aan dit programma.
  • De resultaten staan vast. Doordat er thema’s aan de sessies gekoppeld zijn staan de resultaten vast. Hoe snel jij jouw doelen gaat behalen heb je zelf in de hand. Maar jij gaat hoe dan ook verbeteren in de kwaliteiten van een High Performer.
  • Toekomst gericht. De focus ligt niet op de problemen of de oorzaken van de situatie waar jij nu in zit. Bij High Performance Coaching leggen we juist de focus op waar jij naar toe wilt. Het gaat over het uitvoeren van meer betekenisvolle en impactvolle acties, zodat jij kunt streven en leven naar jouw hoogste potentieel.
  • Challenge based. Een van de belangrijkste elementen van High Performance Coaching is het presteren boven jouw standaard norm. Binnen de sessies wordt jij uitgedaagd om uit jouw comfort zone te stappen, met ondersteuning van een High Performance Coach.

Is High Performance Coaching iets voor jou?

Jij hebt jezelf naar dit punt in jouw leven gebracht. Je bent hier gekomen door jouw ambities, discipline en focus. Maar soms komt er dat punt waar je blijft hangen. Een punt waar jij niet de vooruitgang boekt die jij wilt boeken.

Het is belangrijk dat je kritisch en eerlijk naar jouw leven kijkt.

  • Heb jij de laatste weken gestreefd naar jouw hoogste potentieel in jouw relaties, carrière en gezondheid?
  • Heb jij kunnen werken aan datgene wat belangrijk voor jou is?
  • Heb jij het gevoel dat er meer in de tank zit?

Als High Performer weet jij dat er dagen zijn waar jij je verward voelt, niet gemotiveerd of zelfs gefrustreerd. Soms lukt het je zelf om voorbij deze obstakels te komen en soms heb je ondersteuning nodig.

Als jij weet dat jij meer succes en betekenis uit jouw leven kunt halen, dan ga je met een High Performance Coach werken! 

Ben jij klaar voor een High Performance leven? 

Vul de vragenlijst in en krijg een gratis strategie sessie!


Referentie

Burchard, B., Mrazek, D. M., Mrazek, J. A., & Southwick, A. D. (2019). Measuring High Performance: The High Performace Indication Development and Validation. High Performance Institute.

Spread the word
>