Begin hier met het streven naar jouw hoogste potentieel!

“The key to growth is the production of higher dimensions of consciousness into our awareness.” - Lao Tzu

Je hebt de keuze gemaakt om te streven naar jouw hoogste potentieel. Je besteedt aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling om meer uit het leven te halen. Alleen is het leven is zo groot, waar ga je beginnen?

Je wilt wel jouw hoogste potentieel bereiken maar hoe doe je dat in hemelsnaam?

Er is een kwaliteit die alle High Performers delen. In mijn ogen is dit ook de basis vanuit waar jij kunt streven naar jouw hoogste potentieel. 

Ze hebben namelijk duidelijkheid in deze 3 dingen in hun leven:

  1. Ze weten wie ze zijn
  2. Ze weten hoe ze willen zijn in interacties
  3. Ze weten wat hun succesvol maakt

1. Wie ben je?

Kenmerkend voor een High Performer is dat zij weten wie ze zijn. En nog beter, ze weten wie ze willen zijn.

Jouw persoonlijkheid is namelijk iets wat jij constant aan het ontwikkelen bent.

Wanneer jij doelen en ambities hebt, dan ben jij jezelf aan het ontwikkelen als mens. Je ontwikkelt die vaardigheden en eigenschappen die jou dichter bij jouw doel brengen.

Dit is ook het achterliggende doel van jouw ambities. Je wilt jezelf beteren als mens. Jij wilt de beste versie van jezelf worden.

Daarom is het zo belangrijk dat jij antwoord weet op de volgende vraag:

  • Hoe zou ik mijn beste zelf op dit moment omschrijven?

Als jij weet wat kenmerkend is voor jouw beste zelf, dan weet jij hoe jij kunt streven naar jouw hoogste potentieel. Dit is alles bepalend voor jouw leven. Maar dan is de vraag:

Leef jij wel naar deze omschrijving?

Je kent vast wel die momenten waarop de dag jou meer aan het leven is dan dat jij de dag leeft. Het leven gooit van alles naar jou toe en je gaat als een zombie door de dag heen.

Dit zijn dagen waar je niet bewust leeft naar de beste versie van jezelf. Waarop je niet bewust bent van wie je bent en wie je wilt worden.

Maar wat nou als dit niet een dag is maar een week, een maand of zelfs jaren. De dagen zien er dan hetzelfde uit en vervolgens leef je volgens een standaard die de dagen jou brengt. In plaats van bewust te leven naar jouw hoogste potentieel.

Als jij deze blog leest dan wil jij meer uit het leven halen. Dan wil jij jouw ervaring van het leven verreiken. Ben jij aan het streven naar jouw hoogste potentieel? Begin dan met het dagelijks bewust leven naar de beste versie van jezelf.

Dit begint met het weten wat kenmerkend is voor deze beste versie. Als jij dit weet, herinner jezelf hier dagelijks aan. Want jij kunt niet leven naar deze versie als jij je er niet bewust van bent.

2. Hoe zijn jouw interacties met anderen?

We zijn constant in contact met anderen door de dag heen. Je gaat van afspraak naar afspraak. Ook hier is het van belang om duidelijkheid te hebben. High Performers weten namelijk hoe zij willen zijn in interacties met anderen.

Wanneer High Performers een situatie in gaan waar andere mensen zijn, dan weten ze:

  • Hoe ze willen zijn
  • Hoe zij willen dat de interactie gaat
  • Wat er voor nodig is in de interactie om de beste resultaten te behalen

Hiermee ga je strategisch om met jouw interactie. Je laat de interacties niet aan het lot over maar jij kiest er bewust voor hoe jij wilt dat ze gaan lopen. Wanneer jij je hier bewust van bent kun je proactief hier naartoe werken.

Je spreekt iets af met vrienden, je gaat naar een verjaardag, je hebt een vergadering. Voordat jij een nieuwe afspraak in gaat, neem eventjes 2 à 3 minuten. Vraag jezelf af:

  • Hoe wil ik dat deze interactie gaat?
  • Wanneer is deze afspraak een succes?

Even stilstaan en reflecteren op deze vragen verhoogt jouw Performance. Zo kun jij pas echt streven naar jouw hoogste potentieel in interacties.

Definieer wat dat resultaat is waar jij naar streeft zodat jij je ernaar kunt gedragen.

3. Wat maakt jou succesvol in het leven?

Hiermee bedoel ik niet jouw sterkte kanten of talenten waarmee jij geboren bent.

Het gaat om het volgende: Door welke specifieke dingen heb jij successen kunnen bereiken in het verleden?

De vraag hiernaar is: Zet jij dit bewust in, in het heden?

Waarom zou jij niet dagelijks doen wat jou successen gaat bezorgen? De valkuil van veel van ons is dat wij maar door de bewegingen van de dag gaan. We laten de dag ons overkomen.

Wat je juist wilt is intentioneel die dingen inzetten die jou dichter bij jouw hoogste potentieel gaan brengen. Dit is heel kenmerkend voor High Performers. Zij doen die dingen in het heden, waarvan zij weten dat die hun successen hebben bezorgd in het verleden.

Dus wat is dit precies voor jou? Kijk naar een succesvolle periode uit jouw verleden en vraag jezelf af:

  • Wat zijn nou die dingen die mij dit succes hebben bezorgd?

Is dit misschien discipline, doorzettingsvermogen, hard werken, passie, jouw netwerken, misschien wel een boek?

Word je hiervan bewust en ga dit dagelijks inzetten in jouw leven.

Wat maakt jou succesvol in het leven?

Spread the word
>